Svenska grillandslaget

Vi – Henke, Fredrik och Jessika, är Hell Yeah BBQ. Vi har tävlat tillsammans sedan 2018 då SM/EM i Brösarp var vår första tävling ihop. Vi har på dessa år blivit väldigt goda vänner, kollegor och familj. Vi är tre arbetsnarkomaner som mår som bäst när luften är full med bollar som är igång. Vi älskar utmaningar och att jobba hårt. Till vardags har vi, som många andra, “vanliga” jobb. Henke jobbar som köksmästare på Ringhals. Jessika är driftande restaurangchef på Ringhals och Fredrik “Frallan” har däckfirma och jobbar på sågen på Södra. Mat finns i vårt liv dagligen och är ett stort intresse hos oss alla tre. Vi älskar att jobba med vårt företag och alla cateringar vi har oavsett om vi har ett fancy bröllop med finessmatlagning till att smasha tusentals burgare en helg i ösregn. Bara vi gör det tillsammans så är det alltid kul. O ju högre tempo desto mer endorfiner får vi! Trots ömma ryggar, blöta fötter och minimalt med sömn Som Svenska Grillandslaget 2024 kommer vi gå helhjärtat all in. Precis så som vi alltid gör med saker vi tar oss ann. Vi ser fram emot alla evenemang och cateringar. Alla tävlingar och framför allt att få dela med oss av vårt liv. Matlagning och grillning utan gränser.

 

Henrik “Henke” Andersson • Vad har du för bakgrund? Jobbat som kock mer eller mindre hela mitt vuxna liv. Drivit egen krog och jobbar idag som köksmästare på Ringhals. • Vad gjorde att du började grilla? Alltid grillat hemma och av en ren slump fick jag en friplats till SM 2014 där jag slutade 2a i totalen tillsammans med team Gobigrill. Det gav såklart mersmak, jag öppnade krogen efter det och sen gick det av bara farten. • Vad är din favoritdetalj att grilla och varför? Fläskkött, allra helst karré. En tjock skiva karré eller en riktigt saftig pulled pork är sjukt gott. • Vad ser du mest fram emot i år? Att få representera Sverige. VM i Tyskland såklart. Alla event och cateringar.

 

Jessika Hedén • Vad har du för bakgrund? Alltid haft ett stort matintresse och innan restaurangskolan på gymnasiet ens va klar gick jag rakt ut i arbetslivet på krogen. Och där har jag varit från och till i nu 20 år. Idag jobbar jag som driftansvarig restaurangchef på Ringhals två restauranger. • Vad gjorde att du började grilla? Just grillning har inte varit min grej. Jag är en mer finess matlagare, fine dining och brinner för detaljer, uppläggningar och smakkombinationer. Just grillningen kom in i mitt liv på allvar när jag träffade Henke och det finns en stor nyfikenhet hos mig att få in det rustika i grillandet till att kombineras med finessen. • Vad är din favoritdetalj att grilla och varför? Älskar Asian BBQ brutalt mycket och då pratar vi såklart gärna en riktigt trevlig fläsksida. Men skaldjur med massor av smör, vitlök och örter är ju inte helt fel alls det heller. • Vad ser du mest fram emot i år? Helt klart VM i Tyskland och att där få stå som representant för Sverige. Det ska bli en otroligt häftig upplevelse.

 

Fredrik “Frallan” Yngbro • Vad har du för bakgrund? Hade ingen aning om vad jag skulle välja på gymnasiet men valde till slut restaurang, Jobbade som kock en sommar efter skolan innan jag ryckte in i lumpen. Nu jobbar jag skift på Värösågen, äger och driver Däckhuset i Väröbacka. • Vad gjorde att du började grilla? Min fru tyckte jag jobbade för mycket och uppmanade mig att skaffa en hobby så jag köpte mig en grill och Crambys bok Texas BBQ. Min fru bokade även en helg i Göteborg där vi besökte VM på Heden 2015 sen var jag såld på riktigt. • Vad är din favoritdetalj att grilla och varför? Om jag ska grilla så blir det alltid Entrecote om jag får välja, om det ska BBQs så är short-ribs den absoluta favoriten. Mört, Flöt och rök i en perfekt kombo • Vad ser du helst fram emot i år? Såklart VM i Tyskland, men bara få vara en del av Landslaget detta året är en fantastisk känsla varje dag.