Nyhet om Grill SM 2024

 

PRESSMEDDELANDE

Stockholm 25/10-2023

2024 års Svenska Mästerskapet i Grill och BBQ® Förbättras i samarbete med Växjö & Co

Efter framgångarna med 2023 års Svenska Mästerskapet i Grill och BBQ® i Nossebro är World BBQ Association Sweden (WBQAS) stolta att kunna meddela en ny spännande utveckling för kommande år!

Efter omfattande utvärderingar med våra partners och de fantastiska tävlande lagen, har WBQAS identifierat flera nyckelfaktorer för att förhöja mästerskapets upplevelse. Det har varit tydligt att både besökare och tävlande efterfrågar närliggande boende till tävlingsområdet, önskemål om en större publik närvaro samt en stabil och erfaren partner.

Med dessa insikter i åtanke är vi extatiska över att meddela vårt nya partnerskap med Växjö & Co. Tillsammans tar vi 2024 års Svenska Mästerskapet i Grill och BBQ® till Växjö, närmare bestämt Spetsamossen, 16-18 augusti.

Detta samarbete går hand i hand med Växjö Stadsfest, Karl-Oskardagarna – en traditionell festlighet som firats årligen i Växjö City sedan 1984. Tre dagar av strålande underhållning, musik, kultur, tivoli, aktiviteter och självklart, utsökt mat. WBQA ser sig stolta över att dela Karl-Oskardagarnas värderingar av gemenskap, lika värde och något för alla.

“I samarbete med Växjö & Co ser vi fram emot att ta grill- och BBQ-tävlingskulturen i Sverige till nya höjder. Det är med stor entusiasm vi inleder detta samarbete och vi är övertygade om att detta kommer att erbjuda något speciellt för alla inblandade. Växjö erbjuder en mängd boendealternativ, från förstklassiga hotell till campingplatser. Med den otroliga uppslutningen kring Karl-Oskardagarna 2023, ser vi fram emot möjligheten att dela vår passion för grillning och BBQ med en ännu större publik nästa år. Kombinationen av att arrangera SM i Grill och BBQ under Karl-Oskardagarna skapar fantastiska synergier som gynnar både besökare och våra samarbetspartners.” Säger Joakim Odehed, Ordförande WBQA

Tillsammans med Växjö & Co ser vi fram emot att erbjuda en oförglömlig upplevelse för alla grillentusiaster och besökare nästa år. Varmt välkomna till Växjö 2024!

För mer information kontakta

Joakim Odehed


‭Ordförande WBQAS


070-568 88
18‬‬

joakim.odehed@wbqasweden.se

WBQAS är den Svenska delen inom World BBQ Association. WBQAS genomför varje år Svenska Mästerskapet i Grill och BBQ® och utser Svenska Grillandslaget® som får representera Sverige vid internationella tävlingar som Europa Mästerskapet eller Värld Mästerskapet i Grill och BBQ. WBQA står för Fire, Food, Friendship and Fun!