PRESSMEDDELANDEN

 

Stockholm 25/10-2023

2024 års Svenska Mästerskapet i Grill och BBQ® Förbättras i samarbete med Växjö & Co

Efter framgångarna med 2023 års Svenska Mästerskapet i Grill och BBQ® i Nossebro är World BBQ Association Sweden (WBQAS) stolta att kunna meddela en ny spännande utveckling för kommande år!

Efter omfattande utvärderingar med våra partners och de fantastiska tävlande lagen, har WBQAS identifierat flera nyckelfaktorer för att förhöja mästerskapets upplevelse. Det har varit tydligt att både besökare och tävlande efterfrågar närliggande boende till tävlingsområdet, önskemål om en större publik närvaro samt en stabil och erfaren partner.

Med dessa insikter i åtanke är vi extatiska över att meddela vårt nya partnerskap med Växjö & Co. Tillsammans tar vi 2024 års Svenska Mästerskapet i Grill och BBQ® till Växjö, närmare bestämt Spetsamossen, 16-18 augusti.

Detta samarbete går hand i hand med Växjö Stadsfest, Karl-Oskardagarna – en traditionell festlighet som firats årligen i Växjö City sedan 1984. Tre dagar av strålande underhållning, musik, kultur, tivoli, aktiviteter och självklart, utsökt mat. WBQA ser sig stolta över att dela Karl-Oskardagarnas värderingar av gemenskap, lika värde och något för alla.

“I samarbete med Växjö & Co ser vi fram emot att ta grill- och BBQ-tävlingskulturen i Sverige till nya höjder. Det är med stor entusiasm vi inleder detta samarbete och vi är övertygade om att detta kommer att erbjuda något speciellt för alla inblandade. Växjö erbjuder en mängd boendealternativ, från förstklassiga hotell till campingplatser. Med den otroliga uppslutningen kring Karl-Oskardagarna 2023, ser vi fram emot möjligheten att dela vår passion för grillning och BBQ med en ännu större publik nästa år. Kombinationen av att arrangera SM i Grill och BBQ under Karl-Oskardagarna skapar fantastiska synergier som gynnar både besökare och våra samarbetspartners.” Säger Joakim Odehed, Ordförande WBQA

Tillsammans med Växjö & Co ser vi fram emot att erbjuda en oförglömlig upplevelse för alla grillentusiaster och besökare nästa år. Varmt välkomna till Växjö 2024!

För mer information kontakta

Joakim Odehed


‭Ordförande WBQAS


070-568 88
18‬‬

joakim.odehed@wbqasweden.se

WBQAS är den Svenska delen inom World BBQ Association. WBQAS genomför varje år Svenska Mästerskapet i Grill och BBQ® och utser Svenska Grillandslaget® som får representera Sverige vid internationella tävlingar som Europa Mästerskapet eller Värld Mästerskapet i Grill och BBQ. WBQA står för Fire, Food, Friendship and Fun!

Göteborg, Sverige – 25:e mars, 2023

Svenska Grillfrämjandet välkomnar ny styrelse och ser fram emot en spännande grillsäsong

Svenska Grillfrämjandet ekonomisk förening (SGF) / Swedish BBQ Association (SBQA) står redo för att fortsätta främja grill- och BBQ-kulturen i Sverige med en delvis ny och engagerad styrelse.

Årsstämman i SGF har valt en ny styrelse inför det kommande verksamhetsåret. Föreningen har som mål att främja medlemmarnas intressen och öka deras kunskap inom grill och BBQ. Tävlingsdelen inom SGF – SBQA arrangerar varje år SM i Grill och BBQ samt utser det Svenska Grillandslaget® som får representera Sverige vid internationella mästerskap.

Den nyvalda styrelsen består av

Ordinarie styrelseledamöter

Ordförande, Joakim Odehed

Vice ordförande, Ulf Nietosvuori

Sekreterare, Henrik Gullberg

Stefan Aronsson, Volontäransvarig

Per Nord, Eventansvarig

Tobias Ericsson, Sponsoransvarig

William Engelbrektsson, Tävling/Regler

Suppleanter

Pelle Bring, Mediegruppen

Henrik Stensvad, Vice tävlingsledare

Daniel Waldenström, Mediegruppen

Peter Watz, Kommunikationsansvarig

Styrelsen tackar avgående ordförande Mikael Andersson, tidigare VD för Landmann, för hans 14 års långa och trogna tjänst inom föreningen.

Den nya styrelsen ser fram emot att fortsätta främja grillkulturen och engagera allt fler grillälskare i Sverige. Nästa stora evenemang i är det stundande NM och SM i Grill och BBQ som kommer att äga rum i Nossebro den 26–28 maj. Där grillentusiaster från hela landet, Norge och Danmark samlas för att tävla om den prestigefyllda titeln som Nordens- och Sveriges bästa grillare.

För mer information, vänligen kontakta:

Joakim Odehed, Ordförande

E-post: Joakim.odehed@sbqa.nu

Telefon nr: 070-5688818

Peter Watz, Kommunikationsansvarig

E-post: peter.watz@sbqa.nu

Telefon nr: 070-8403191

Bilder på styrelsen skickas på begäran

Nedladdning av pressmeddelande klicka här